Heimlause fuglar

DSCF8014

EKSTREMVÆR II: Etter kva Øyaposten erfarar er ein einebustad for ein fuglefamilie no totalt øydelagd etter ekstremveret. Bustaden vart observert... »

Heimlause fuglar 2

fugl_DS21314_1000

EKSTREMVÆR III: Som Øyaposten meldte tidligare idag vart ein einebustad for ein fuglefamilie totalt øydelagd i ekstremværet... »

Hagestol på ville vegar

DSCF8004

EKSTREMVÆR I: Den siste veka har det vore storm frå alle kantar. Først sydaust, så sydvest, så vest, så nordvest... »

Gran for fall på Eiketeigen

DSCF7995

EKSTREMVÆR IV: Eiketeigen er namnet på haugen som ligg mellom Teigen og Jensahuset. Idag er det ingen eiketrær igjen, så eit meir korrekt namn kunne vera “Granteigen”. Men – etter uværet har det vore klår reduksjon i talet på eiketrær og. Eit tre er knekt rett av, og tre andre har vore offer for... »

Bjørn Arne Eidsvik Landhandel!

_DS16774_600

Det er utan tvil ei storhending som har funne stad! Butikken på Øyo er no overteken av Bjørn Arne Eidsvik, som har drive butikken i meir enn... »

Bok i butikk!

bibliotek_DS16855-Edit

Då har bokbåten Epos vore på vårturen sin i Hordaland, og butikken er lasta opp med ei ny ladning bøker. Noko for einkvar smak og folk i alle aldre! »

Drama i “påskefjellet”

Drama i påskefjellet © Bjarne Øymyr

Ikkje ofte det er redningsaksjonar i påskefjellet (dvs. Veten) på Øyo. Men like før basaren skulle starta skjærtorsdag kom det ambulansebåt og helikoptar... »

Sommarkveld

_DS71979

Øyo idag – 12. juli 2012 »

Øyo idag

_DS71908

Øyo idag – månedskiftet juni/juli 2012 »

Bokbåten minutt for minutt

Skjermbilde 2012-04-10 kl. 21.59.36

Laurdag 14. mars kjem bokbåten EPOS til Øyo fullasta med bøker. Her er ein liten videosnutt frå sist bokbåten var på Øyo – i november… »

Øyaposten Nr 1/2012 i sal no

© bjarne øymyr

No kan du kjøpa Øyaposten nr 1/2012 i butikken på Øyo. På fastlandet får du avisa hjå Galleri Guddal (i Rosendal). Frå innhaldet: Namnetradisjonar, båtbygging, frå leilending til sjølveigar, på jakt etter spant til galeasen Gurine, og mykje meir. »

Truleg basar-rekord

basar på øyo © bjarne øymyr

No finst det ikkje offisiell statistikk for talet på frammøtte på basaren på Øyo over tid. Men vi trur kanskje det er ny rekord for basaren i år. »