Høyonn i Oppigarden

Høyonn i Oppigarden

GAMLE BILETE: Morosamt å vera med på slåtten i gamle dagar. Kor det gynga når du sat på toppen av høylasset. Frå venstre ser vi Jens Øye og systera Elisabeth – Liso. Dei to fyrste ungane er byfolk, nestemann er Jim Snilstveit som er med moster og onklar i slåtten. Hestekaren er Tobben –... »

Er du ein brothest?

Er du ein brothest?

GAMLE ORD OG UTTRYKK: Test deg sjølv! Er du ein brothest? Veit du ikkje kva det er? Bli med i vår sjølvhøgtidelege brothest-test. Sjå om du er ein brothest og få auka sjølvinnsikt... »

17. mai på Øyo

17. mai på Øyo

GAMALT NYTT: 17. mai tog 1951-52. Toget gjekk frå kaien og ut til Perane, inn til Snilstveit og attende til skulehuset. Her passerer dei Andersløo. Nokre namn kan vera feil, men vi veit at flaggberar er Johan Eidsvik, så kjem baketter i nokonlunde rekkefylje Harald Snilstveit, Johannes Førdedal, Knut Frimannslund, Usikker, Ingvald Førdedal, Gunnar... »

Bryllaup anno 1914

Bryllaup anno 1914

BRYLLAUP: Gamle bilete kan etter ei tid gå i oppløysing som her. Det er likevel morosamt å sjå kleda og alvoret. Biletet er teke utanfor Kvinnherad kyrkje i 1914. Brudeparet er Kristi Kalven og Lars Johan Omvik. tv. fyrste rad – far til brudgommen Samson Larson Omvik. Dei to brurepikene er systrene til brudeparet... »

Hobbo (“Herborg”)

Hobbo (“Herborg”)

SJØFARTSHISTORIE: Hobbo – eller Herborg som ho eigentleg heite – kom til Øyo i 1969. Det var Paul og Leif Skorpen som nytta ho til fiske og seinare som mjølkebåt. Mange unge øyarar fekk oppleva å vera med på sildafiskje. I neste nummer av Øyaposten (papirutgåva) som kjem i påska kan du lesa ein... »