Gjestebok

Har du noko på hjartet? Skriv det her…

NB! Det kjem veldig mykje spam-meldingar (søppel) til gjesteboka, og i kommentar-felta. Difor må vi gjera det slik at alle innlegg må godkjennast av redaksjonen før dei vert synlege. Om innlegget ditt ikkje kjem fram med ein gong, er det berre å vente litt…

43 Responses to Gjestebok

 1. Liv sier:

  Nei, no vart vi skuffa !! Leeenge til påske !

 2. Redaksjonen sier:

  Da er det vel på høg tid at redaksjonen kjem med ei “uforbehalden” orsaking! I mai – då vi var godt i gang med avisarbeidet – lova vi nemleg at det skulle komma eit sommarnummer. Diverre har det ikkje vore mogleg å få til dette. Så da kjem det nok neppe noko nytt nummer før til påske… For dei som ynskjer å halda seg oppdatert i mellomtida, kan ein øyatur til butikken (langope i sommar) kanskje vera eit alternativ.

 3. Bergljot sier:

  ventar på ny utgåve av øyaposten…mykje god historie…men ei oppfordring til redaksjonen: ..ser i kikkert frå altanen min at det dukkar opp hytter som “paddehatter”…på denne øya…ein blir jo skrekkeleg forviten på kven som slår seg ned der borte…er det innfødde med heimlengsel, nye innvandrerer og kva seier dette for det sosiale og kvardagssamfunnet på den helst fråflytta øyo, er det framtid med nye koster eller kva er dette….!!!!…:)

 4. Liv sier:

  Hei !
  Vert det “Øyapost” til ferien ? Ser alltid fram til den.
  De er så flinke med gamle bilete,og liknande.
  Ha ein fin sommar,både øyafolk og andre !

 5. Bergljot sier:

  takkar…godt å sjå at redaksjonen har fått skrivekløe att….skal ta meg ein tur til Gøril i morgon…i dag fylgjer vi nyhetene og bøndene sin kamp…

 6. Redaksjonen sier:

  Hei Bergljot. Øyaposten Nr. 1/2012 kan du alltid finna i butikken på Øyo. For dei som er på fastlandet er Galleri G Guddal staden. Det har vore utseld der no, men nytt opplag kjem i morgo (utpå dagen mondag). Redaksjonen jobbar no med Nr. 2, som vil koma for sal når fellesferien startar. Beste helsing Redaksjonen.

 7. Bergljot sier:

  Har ikkje fått tak i papirutgåva for 2012…..kan nokon hjelpa…

 8. Øystein sier:

  No gler vi oss til det vårast, båten kjem på sjø og vi kan ta turar over til Øyo, kanskje ein tur innom skulen, og sago der dei sagar spant til Gurine.
  Takk til redaktør, mellomleiarar og alle andre tilsette i Øyaposten, veldig bra formidling av historie, tradisjonar og kultur! Sikra meg siste eks av papirutgåva idag! Snakk om flaks!

 9. Vidar sier:

  Mange fantastiske billedseria (PUDDERALARM: Nydelege tilhøve , Av måneskinn gror det fine …………….. – og mange fleire ).
  Ein så flink fotograf må ta med seg kona og komme til KRISTIANSUND N 24 – 28 april for å sjå på “Nordic Light”. Sjå ein blogg (som kan konkurere med Øyaposten) = http://www.nle.no/

  Kristiansund er en bitteliten kystby med akkurat lang nok avstand fra de større byene Bergen og Trondheim til at reisen er litt lengre enn kort. Likevel er Kristiansund en kystby full av personlighet og liv-

 10. Liv sier:

  Kom ingenting nytt,det eg kunne sjå.
  Alt har ei foklaring,var det ein nabo av oss som sa.
  Vil få ynskja alle eit godt,nytt år !

 11. Redaksjonen sier:

  Papirutgåva av Øyaposten kjem nok ikkje før til påske. Men sjansane er gode for at det kjem noko nytt på nettutgåva no i jula…

 12. Liv sier:

  Saknar ikkje juletre,men “øyapost”.

  God jul til alle øyafolk !

 13. Liv sier:

  Ja, er det ikkje flott utsikt frå “Øyo”,du ?
  Nydelege bilete !

 14. Svein Ivar Vinnes sier:

  Takker for god stemning og godt fremmøte på Bokbåten i dag.
  Sjåast igjen i april.

 15. Vidar sier:

  Veldig flott : “Kort stemningsrapport frå Øyo tidleg i oktober 2011″
  Vidar og Sissel Snils.. Hoem i Kr.sund

 16. Bergljot sier:

  jaja, ØYAPOSTEN…siste å sjå og høyra…juli 2011, de gjekk tidleg i hi i år, eller!…

 17. Magne Fitjar sier:

  Stingsilda og stakkaren. Stingsilda set premissane, stakkaren heng med.

 18. Bergljot sier:

  nydelege billeder, seglbåt m/segl, liljer og lavendel…ja, t.o.m. pus er der…men kor er folket…er vel folksomt der borte no, eller er veret slik at dei set inne og skrøner kring kaffikoppen….

 19. Liv sier:

  Var slett ikkje meininga å vera så fælt anonym.Eg er berre så syrgjeleg “ny på data”.Får det vel til eingong.
  Hadde ein vakker opplevelse før vi reiste heim.Nydelege rådyr i firsprang forbi oss,medan vi inntok kaffien på terassen.Hadde hjarta mest i halsen.Måtte dei få leva lenge !Vi har ikkje så mykje tulipanar og liknande å vera redde for.

 20. Bergljot sier:

  Ja, spam må lukast vekk…fine billeder, det fortel om aktivitet som farne tider…og godt at hagebæra kjem snart, lite med skogsbær i år på fastlandet,( hadde meg ein tur i går på Skåladalen)..men ein del sopp…

 21. Redaksjonen sier:

  Hei igjen… Berre til info: Vi får veldig mykje spam-meldingar til Gjesteboka. Difor har vi vore nødt til å gjera det slik at alle kommentarar må godkjennast av redaksjonen før dei vert synlege. Om kommentaren din ikkje kjem fram med ein gong – er det altså berre å vente litt…

 22. Bergljot sier:

  …flir…bra at eg greidde å rista litt i dykk….:) – til anonym: kvifor vera så blyg!!! alle må vera berre slik vi er…det er nyansane som er fine…(kalvafolk,øyafolk og vi fastbuande…egentleg ikkje så store skilnaden…vi er no berre folk…eller…:))

 23. Anonym sier:

  Flott med nye bilete!
  Vi kosar oss på Bloksberg (Kalven),sjølv om det regnar.
  Fiska makrell i går.”Staurgjekk”rundt oss.
  Godt Bergljot pustar redaksjonen litt i nakken.Vi andre er så blyge.
  God sommar til alle kjente på Øyo og Kalven.

 24. Redaksjonen sier:

  Redaksjonen har stor sans for siste kommentar… Erfaringa tilseier imidlertid at vi ikkje skal lova for mykje… men no går mot ferie… og ingen likar å ha “indianarar” etter seg…

 25. Bergljot sier:

  Øyaposten,Øyaposten….no må de vakna…elles kjem “indianarane” og tek dykk…:)…eller!!!!

 26. Bergljot sier:

  ser at Knut er i Barcelona og drøymer om “Øyo”…ja, det er godt å sjå at ein føler heimlengsel og…:)merkjeleg med dåke øyarar – ut i verda og sjå dykk om…eui stund sidan Johannes sende let frå seg og…Øyaposten er triveleg, men redaksjonen har “slakna”…så de som er frå øyo og kalven, det kan no hjelpa til å senda reportasjer og liv om korleis de har det…(du veit vi fastbuande, som rek før der i vår ungdom på desse øyane er nok litt forvitne på korhen de er , men har merka meg frå altanen med kikkerten på varme kveldar at det dukkar stadig opp nye hytter der borte, det er vel eit utslag av heimlengsel det og!)

 27. Knut sier:

  Hei Øyafolk og andre.
  Skal en gjøk i reiret få komme med en liten hilsen?
  Åslaug og Bjarne, dere visste kanskje hva dere ga dere ut på da dere startet med Øyaposten?
  Å holde trøkket i forhold til folks forventninger til avisa, er ikke lett når dette tross alt er en hobbygreie for dere. For min del kan jeg ihvertfall si at jeg er innom hos dere regelmessig, og har glede av både tekst og bilder, enten det gjelder asfalt eller blank sjø. .
  Sitter i øyeblikket under palmer utafor bobilen ved Barcelona i veldig varmt vær, og prøver å finne fellesnevnere med Øyo. De er nok ikke mange, men skal jeg velge blir det Øyo. Bl.a. er det ikke så langt hjem.

  God sommer.

  Knut

 28. Bergljot sier:

  hei og takk for informasjonen, høyrest ut som vi får litt påskelektyre, koseleg, elles var fjorden blank i dag, moderne båt i stil med flotte snødekte fjell og liv på kaien av innfødde!…gler oss til framhaldet….

 29. Redaksjonen sier:

  Hei og takk for engasjementet!

  Ja – det har vore dårleg med oppdateringer i det siste. Vi er lei oss for det, men det er vel ikkje mogleg å leggja seg flatare enn vi gjorde for eit par månader sidan…

  I stadenfor å lova meir får vi heller seie at vi håpar og trur at vi skal få lagt ut fleire biletserier og artiklar på nettsida frametter.

  Elles jobbar redaksjonen no med neste papirutgåve av Øyaposten som kjem i påska… så meir blir det altså…

 30. Bergljot sier:

  jaja, vi skriv snart april…redaksjonen lova seg sjølv og andre 20.mars 2010, at dei skulle koma på banen…men no trengs det vistnok eit jordskjelv “over there” med senter på rette sida, …detta er turt og lite interresant for oss som er så “forvitne” og lojale mot Øyaposten…eller må det ein ny “Vikingfest” for å få noko å skriva/fotografera om!!…..

 31. Magne Fitjar sier:

  Eg gjer framlegg om at ‘Forside’ på framsida til Øyaposten blir skifta til ‘Framside’. Det kan vel ikkje kosta all verda.

 32. Magne Fitjar sier:

  No, Bjarne, får du versågod ha nokre nye bilete. La meg sjå på dei. Eg er sikker på at eg har noko fint i vente. Du ser, eg kom inn på denne sida di bakvegen, rett i kommentarfeltet. Korleis kjem eg meg ut til bileta dine? Er det framleis vinter på øya eller har vårblomen sprotte i sin knopp?

 33. Bergljot sier:

  Snøklokkene tittar opp av jorda og gjennom snøen, på Husnes melder dei om vibo…syreneknuppar lagar seg til med tanke på den nye vår…men Øyaposten søv i Dvale ennå…Kanskje dei nynner på:” sov du vesle spire ung, ennå er det vinter”…men litt liv er det vel på øyo og Kalven, ja, skorpo med…eg møtte utflytte øyarar i dag, som fylgjer med på nytt heimante…no er det på tida de redaksjonen vaknar til liv…

 34. Anonym sier:

  GODT NYTT ÅR til dykk alle!
  ja, så har vi” lyst og rista ” oss inn i det nye året, dyra skjelv i redsle og fortvila – nokon – har mist både helsa og heim…sjølvsagt er det fint med fyrverkeri, men likevel så unyttigt. Kongen talte til det norske folk om meir verdighet og omsorg, fornuftigt resursbruk m.m. eg vonar at vi alle kan leggja oss litt på minne noko av dette, og som vi lærde når vi var små: ver slik som du vil at andre skal vera med deg…ja, vi ynskjer kvarandre eit godt nytt år og prøver…

 35. Bergljot sier:

  hei og hå, dette kan vera meining i…endeleg kom det nye bileter og heilt stumme var du/de ikkje heller…trass i kulde – god vedfyring – sola som har snudd – og snart eit nytt år..jau, eg er optimist no..øyaposten har livna….

 36. Magne Fitjar sier:

  Hei,Bjarne, vørde fotograf. Du veit ikkje alle bryr seg om vårt verk, men du veit kva det beyr i lengda: Du har ikkje skifta let frå haust til vinter. Kva er det som går av apparaturen din, og det med den kjempeøya du disponerer over? Manglar du ein kjeledress av det slaget Gustaven for rundt i? Ein slik ein finn du på Fellesskjøpet. Skjerp deg og skjerp deg, dette går ikkje and!

  Sa gåsa.

 37. Redaksjonen sier:

  Takk for kommentarar, Bergljot og Magne!

  Det er berre å gjera som så mange næringslivleiarar og politikarar gjer for tida; nemleg leggja seg heilt flate. Vi må nok erkjenne at aktivitetsnivået har vore noko lågt den siste tida ja.

  Så det måtte altså mobbing og jordskjelv til for at det skulle komma noko nytt her. Men no har redaksjonen inngått ein intensjonsavtale med seg sjølve om å auke frekvensen på artiklar og biletserier frametter. Snart er det tid for nyttårsforsetter… så no er det håp… faktisk kan det komma ting FØR nyttår og…

  Forøvrig: Takk til Magne som med sitt innlegg har bidrege til monaleg auke i redaksjonen sin kompetanse m.o.t. korleis dei snakkar inne på fastlandet der sørante…

  Beste helsing
  Redaksjonen

 38. Bergljot sier:

  Nei Magne Fitjar om nokon begrensar seg…så trur eg ikkje verken du eller eg gjer det…:) eller…! men vi kan no “mobba” øyaposten litt, sanneleg må det no vera litt å skriva om frå Øyo og omverda, tenk siste bildereportasje er 4. sept….nei Bjarne og Åshild..no må de koma med noko…kakeboksane er vel fudle på øyo no, kanskje de held på med “uppskoka”…da nerma seg jul…

 39. Magne Fitjar sier:

  Hei, Bjarne,

  du er trufast mot di øy. Det er nok. Det er mange som vil gapa om større ting, Men dei får problem med los intestinos, som utgjer store delar av kroppen. Hald fram med å begrensa deg, så lærer vi andre kanskje av det.

  Helsing

  Magne

 40. Anonym sier:

  Bjarne, du blir betre og betre. Men eg er ikkje oppdatert for tida etter 4. september.

 41. Bergljot sier:

  det er lite aktivitet på denne sida, men folk er vel ikkje vortne tause…eit så strålande ver som vi har no, så må det vel smitta over på kreativiteten hjå oss alle. Nokon leitar etter sauer(dei har nok trekt godt opp i dette veret), andre driv med håslått og 3. slått – slik eg har gjort i dag, d.v.s. eg leigde balling på denne slåtten, kan vera godt å ha nokon baller før ein starter på siloen…
  ein ting er sikkert, at dei som har tid til å nyta det i fjellet eller på fjorden(blikkstille)har fine dager. Men eg klager ikkje eg heller, sjølv om eg spadde opp nokon potete-stilker i dag…morro å sjå om ein får meir enn ein sette….
  elles kan vi ana ein liten kulør i liene..hausten er nok i annmarsj.

 42. admin sier:

  Øyaposten er tilbake … no med nytt maskineri under panseret…